Srečanje slovenske in hrvaške elektrodistribucije

Maribor, 4. oktober 2017 – Danes so se predstavniki Operaterja distribucijskega omrežja Hrvaškega elektrogospodarstva (HEP-ODS) in vseh petih slovenskih podjetij za distribucijo električne energije sestali na najvišji ravni z namenom krepitve že obstoječega sodelovanja, vključno z medsebojno izmenjavo dobrih praks in sodelovanja v projektih.

 

Na regionalni ravni oz. ravni posameznih podjetij so stiki med slovensko in hrvaško elektrodistribucijo potekali že dalj časa. Dobri medsebojni odnosi so prišli do izraza še posebej leta 2014, ko je žled zajel Slovenijo. Takrat so elektrodistribucijske ekipe hrvaškega elektrogospodarstva nesebično pomagale pri odpravi žleda, predvsem na območju Slovenska Bistrice in Slovenskih Konjic. Danes pa je prišlo do prvega srečanja vodstev Hrvatske elektroprivrede – Operatera distribucijskog sustava in vseh slovenskih podjetij za distribucijo električne energije. 

 

Srečanja so se na hrvaški strani udeležili inž. Nikola Šulentić, direktor HEP-ODS, inž. Ante Pavić, pomočnik direktorja HEP-ODS, spec. Davor Tomljanović, pomočnik direktorja HEP-ODS, mag. Davor Sokač, pomočnik direktorja HEP-ODS in inž. Zvonko Rožmarić, direktor Elektra Varaždin. 

 

Na slovenski strani so se srečanja udeležili mag. Boris Sovič,  predsednik uprave Elektro Maribor in predsednik GIZ distribucije električne energije, mag. Andrej Ribič, predsednik uprave Elektro Ljubljana, mag. Boris Kupec, predsednik uprave Elektro Celje, mag. Bojan Luskovec, predsednik uprave Elektro Gorenjska, inž. Uroš Blažica, predsednik uprave Elektro Primorska in inž. Roman Ponebšek, poslovodja GIZ distribucije električne energije.

 

V konstruktivnem vzdušju so se predstavniki slovenske in hrvaške elektrodistribucije dogovorili o krepitvi sodelovanja v prihodnje, s poudarkom na strokovnem sodelovanju ekspertnih skupin in izmenjavi dobrih praks.