Podelitev priznanj najboljšim dijakom Srednje elektro-računalniške šole Maribor

Danes je v prostorih družbe Elektro Maribor, potekala slavnostna podelitev najboljšim dijakom Srednje elektro-računalniške šole Maribor v šolskem letu 2017/2018. Dijake je izbrala šola na podlagi njihovih izjemnih dosežkov.
Priznanje sta podelila g. mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor in ga. Irena Srša Žnidarič, ravnateljica Srednje elektro-računalniške šole Maribor. Nagrajencem sta čestitala za dosežke, hkrati pa jim namenila vzpodbudne besede pri doseganju prihodnjih ciljev in rezultatov.

Najboljši dijaki preteklega šolskega leta so postali Rok Mihailović Krpan, Nejc Firbas in Klemen Hercog.

G. mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, je o odličnosti povedal: »V družbi Elektro Maribor si prizadevamo za kakovost in integriteto na vseh področjih delovanja, s tem tudi ter k širjenju energetske odličnosti. Že tradicionalno vsako leto nagrajujemo tudi najboljše dijake srednjih elektro šol, tokrat Srednje elektro-računalniške šole Maribor. Pomembno je, da tudi širša družba prepozna, spodbuja in podpira posameznike, ki se dokazujejo s pomembnimi številnimi dosežki, kreativnimi znanji in s smelimi načrti za prihodnost. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo ter z željo, naj bo odličnost pri pridobivanju novih znanj in izkušenj, dobra popotnica tudi v nadaljnjih izzivih.«

Ga. Irena Srša Žnidarič, ravnateljica Srednje elektro-računalniške šole Maribor, je povedala: » Srednja elektro-računalniška šola Maribor je ponosna na izredno motivirane dijake tako s področja elektrotehnike kot tudi računalništva. Svojo odličnost dokazujejo z izjemnimi rezultati na tekmovanjih tak državnega kot tudi svetovnega nivoja. Nagrajeni dijaki so bili uspešni na tekmovanjih iz robotike na Slovaškem kot tudi v Kanadi. V Srednji elektro-računalniški šoli Maribor ugotavljamo, da so najboljši dijaki na določenih področjih tudi zelo uspešni in odgovorni ljudje. Učitelji se še posebej veselimo presežkov vseh tistih dijakov, ki ponovno dokazujejo, da uspeh ni naključen.«

NAGRAJENCI SREDNJE ELEKTRO-RAČUNALNIŠKE ŠOLE MARIBOR

1. Nagrada: Rok Mihailović Krpan
Je odličen dijak programa elektrotehnike, ki je zelo lepe rezultate dosegel na naslednjih področjih: svetovno tekmovanje v robotiki na Slovaškem in v Kanadi, državno tekmovanje iz robotike, razredno in posamično fotografiranje, sodelovanje pri izdelavi video posnetkov (božični film, Še en dan,…), izdelava matematičnih vislic in matematičnega milijonarja (spletni igri, ki ju lahko profesorji uporabljajo pri pouku), izdelava 3D-tiskalnika (v sodelovanju z drugimi dijaki), sodelovanje na računalniškem tekmovanju Bober, tekmovanju iz logike Genius Logicus, tekmovanje iz matematike za Vegovo priznanje, pomoč na informativnih dnevih v vseh termini, sodelovanje na tehniških delavnicah za osnovnošolce.

2. Nagrada: Nejc Firbas
Odličen uspeh v vseh letih šolanja. Sodeloval je na naslednjih tekmovanjih: mednarodni matematični kenguru, Genius Logicus, sodelovanje v rokometni ekipi SERŠ in zmaga med mariborskimi šolami, državno tekmovanje v RoboCup, projekt Mladi za napredek Maribora, mednarodno tekmovanje RoboCup na Slovaškem, Japonskem in v Kanadi.

3. Nagrada: Klemen Hercog
Je odličen dijak programa elektrotehnike. Sodeloval je na naslednjih tekmovanjih: državno tekmovanje v RoboDup, mednarodno tekmovanje RoboCup na Slovaškem, svetovno tekmovanje v RoboCup v Nemčiji in v Kanadi, priznanje Best Strategy.