Elektro Maribor tudi letos sodeluje z lokalnimi humanitarnimi organizacijami na območju Gornje Radgone

Danes je Elektro Maribor v Gornji Radgoni podelil donacije Območnemu združenju Rdečega križa Gornja Radgona in Župnijski Karitas Gornja Radgona. Družba s svojo vpetostjo v lokalno okolje že 13 let povezuje prizadevanja za boljše življenje. V sodelovanju s humanitarnimi organizacijami v Elektru Maribor pomagajo najbolj ranljivim posameznikom in družinam.

Ob tej priložnosti je predsednica uprave Elektro Maribor Tatjana Vogrinec Burgar izrazila ponos, da že toliko let pomagajo pisati zgodbe, ki ljudem omogočajo boljše življenje. »Danes smo tukaj z namenom, ki presega zgolj poslovne cilje. Naše sodelovanje s humanitarnimi organizacijami na območju, kjer zaposleni v Elektro Maribor živimo in delamo, simbolizira moč povezovanja in skupnega prizadevanja za boljši svet. Zavedanje, da lahko prispevamo k boljši prihodnosti posameznikov in družin, nam vedno znova napolni dušo in srce.«

Po besedah ge. Rije Albert, predstavnice Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona, bodo donacijo namenili predvsem za prehrambne pakete: »Ljudje, družine in posamezniki, ki nimajo dovolj sredstev za preživetje, se obrnejo na nas, vendar jih ob tem veliko doživlja stisko.« Preostanek donacije pa bodo namenili tudi za poplačilo položnic ter nakup šolskih potrebščin.

V Župnijski Karitas Gornja Radgona, kot je povedala njena predstavnica ga. Hedvika Korošec, bodo donacijo namenili tistim, ki so pomoči najbolj potrebni, predvsem za pokritje osnovnih življenjskih potrebščin in plačilo položnic ter za šolske potrebščine.