Elektro Maribor v sodelovanju z lokalnimi humanitarnimi organizacijami prispeva k boljši prihodnosti posameznikov in družin

Danes je Elektro Maribor na sedežu družbe v Mariboru podelil donacije Območnemu združenju Rdečega križa Maribor, Nadškofijski Karitas Maribor in Zvezi prijateljev Mladine Maribor. Že 13 let podpirajo prizadevanja lokalnih humanitarnih organizacij z namenom graditi močnejše in bolj prijazne skupnosti.

Ob tej priložnosti je predsednica uprave Elektro Maribor Tatjana Vogrinec Burgar izrazila zadovoljstvo ob uspešnem povezovanju pri ustvarjanju boljšega življenja za ranljive posameznike in družine. »Družbena odgovornost je srce našega podjetja, saj se zavedamo, da je skrb za dobrobit ljudi in okolja ključnega pomena za trajnostni razvoj. Vsaka naša donacija je usmerjena k temu, da izboljšamo kakovost življenja v lokalni skupnosti in prispevamo k boljši prihodnosti tistih najbolj ranljivih."

Metod Dolinšek, sekretar Območnega združenja Rdečega križa Maribor, je povedal, da bo donacija namenjena za nakup industrijskega pralnega stroja za pranje perila v njihovem Letovišču primarija Kurta Kanclerja v Punatu.

Po besedah Darka Bračuna, generalnega tajnika Nadškofijske Karitas Maribor, bodo sredstva namenili Ljudski kuhinji Betlehem in projektu »Donirana hrana«, za socialno najbolj ranljive in izključene skupine. »Ob tem, da jim zagotovimo topel obrok, je pomembno tudi njihovo vključevanje in vzpostavljanje socialnih interakcij ter seveda krepitev zdravja z redno in uravnoteženo prehrano.« Del sredstev bodo namenili tudi novejšemu razvojno socialno varstvenemu program Bet.Ka, ki je namenjen vključevanju oseb s težavami v duševnem zdravju.  

Božo Raušl, sekretar Zveze prijateljev Mladine Maribor, je na dogodku predstavil potrebo po prenavljanju centra VIRC Poreč, ki ostaja namenjen otrokom in mladini; temu bodo namenili letošnjo donacijo.