Elektro Maribor za svoje odjemalce: Brezplačno obveščanje o morebitnih prekinitvah dobave električne energije

Za Vas smo pripravili prenovljeno spletno in novo mobilno aplikacijo, ki omogočata tudi brezplačno obveščanje o morebitnih prekinitvah dobave električne energije.

 

Elektro Maribor prehaja na nov celosten osebni način obveščanja o načrtovanih in nenačrtovanih prekinitvah dobave električne energije, ki je posameznemu uporabniku bolj prijazno. Pripravili smo prenovljeno spletno in novo mobilno aplikacijo, ki omogočata brezplačno obveščanje o prekinitvah dobave električne energije. S prijavo v aplikacijo na naši spletni strani ali v mobilno aplikacijo boste naši uporabniki omrežja lahko obveščeni tako o nenačrtovanih izpadih kot tudi o načrtovanih izklopih električne energije zaradi vzdrževalnih del za svoja merilna mesta.

 

Na družbenem omrežju Facebook trenutno objavljamo samo večje izpade na območju družbe. Želimo, da ste vsi naši uporabniki na enak in v največji možni meri neposredno uporaben način ustrezno obveščeni o morebitnih prekinitvah dobave električne energije. Zato vas vabimo, da se prijavite na brezplačno osebno obveščanje o prekinitvah dobave električne energije in prejemate obvestila, ki so pripravljena prav za posamezno merilno mesto. 

 

Prenovljena spletna in nova mobilna aplikacija omogočata: 

-       vpogled v splošne in tehnične podatke vašega merilnega mesta,

-       pregled števčnih stanj in porabe električne energije na vašem merilnem mestu,

-      prijavo na prejemanje obvestil o načrtovanih in nenačrtovanih prekinitvah distribucije električne energije: po e-pošti in /ali SMS (mogoča je prijava na več e-naslovov in več GSM številk),

-       pošiljanje sporočila o okvari na omrežju,

-      oddajo števčnega stanja za merilna mesta na letnem obračunu,

-       pregled izstavljenih računov in plačil ter vpogled v arhiv bremenitev in plačil, v primeru, da prejemate ločen račun za omrežnino in prispevke.

Prijava je mogoča za vse uporabnike na oskrbnem območju Elektra Maribor. 

 

Spletna aplikacija je dostopna na spletni strani družbe Elektro Maribor oziroma na povezavi:

https://em-eracun.informatika.si/eRacun/prijava.jsf 

 

Mobilna aplikacija je dostopna v Google Play oz. na povezavi:

https://play.google.com/store/apps/details?id=si.informatika.ELMBapp (Aplikacija je narejena za Android, objava verzije za iOS je v pripravi). 

Mobilna aplikacija vsebuje modul Splošne informacije, za katerega se ni potrebno registrirati, in modul Vaša merilna mesta, za katerega je potrebna registracija. Registracija je enostavna, postopek je opisan v meniju Pomoč uporabnikov (nahaja se v mobilni aplikaciji).

Če ste že registrirani preko spletne aplikacije eStoritve, lahko enako uporabniško ime in geslo uporabite za mobilno aplikacijo.

 

Za morebitne dodatne informacije smo vam na razpolago na telefonski številki 080 21 01 ali na elektronskem naslovu info@elektro-maribor.si.