In memoriam Štefan Lutar

Akademija distribucije Elektro Maribor je v počastitev spomina na nedavno preminulega gospoda Štefana Lutarja danes pripravila spletno žalno slovesnost.

Gospod Štefan Lutar je v družbi Elektro Maribor začel kot tehnik obratovanja enote leta 1969. Že leta 1970 je postal vodja projektantske službe, nato vodja tehniškega oddelka, projektantsko razvojne službe, direktor tehniškega sektorja in leta 1993 direktor družbe. Družbo je vodil do leta 2003.

S svojim delom je pomembno prispeval k razvoju dejavnosti distribucije električne energije. Kot strokovnjak in kot direktor podjetja je bil v svojem času zaradi svojega uspešnega delovanja gotovo ena najbolj izrazitih, vidnih in odgovornih osebnosti na področju distribucije električne energije v Severovzhodni Sloveniji, zaradi svojega delovanja pri ustanovitvi GIZ distribucije električne energije pa tudi v Sloveniji.

Na žalni slovesnosti so o gospodu Lutarju spregovorili predstavniki družbe Elektro Maribor d.d., OVEN Elektro Maribor d.o.o., GIZ distribucije električne energije Slovenije, Elektrotehniškega društva Maribor in Lions kluba Maribor Piramida.