Izpadi na omrežju 18.7.2023

Po močnih nevihtah z vetrom, ki so danes zajele širši del oskrbnega območja družbe Elektro Maribor in povzročile poškodbe električnega omrežja, je  trenutno je več tisoč odjemalcev brez napajanja z električno energijo.

Sodelavci s preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev skušajo zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo.

Zavedamo se pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo in vseh nevšečnosti, ki jih prekinitev napajanja z električno energijo prinese s seboj.

Uporabnike prosimo za razumevanje in prosimo, da ravnajo z napravami z ustrezno previdnostjo in kot da so pod napetostjo.

Dopolnitev

19.7.2023 - Po prehodu vremenske fronte včeraj zvečer (dne 18.7.2023 med 18.00 in 20.00 uro) je predvsem zaradi močnega vetra in strel na oskrbovanem območju Elektra Maribor ostalo brez napajanja ca. 12.000 odjemalcev, predvsem na območjih Maribora za okolico, Slovenske Bistrice in Gornje Radgone.

Do polnoči smo kljub temu, da so vse razpoložljive ekipe bile še na terenu zaradi posledic prejšnjega neurja (iz dne 13.7.2023), zagotovili električno energijo ca. 90% teh odjemalcev. Trenutno so spet vse razpoložljive ekipe na terenu, in še ugotavljajo razsežnost včerajšnje nevihte.

Vse morebitne okvare lahko uporabniki prijavijo na brezplačno številko 080 2105.

Uporabnike prosimo za razumevanje in prosimo, da ravnajo z napravami z ustrezno previdnostjo in kot da so pod napetostjo.