Zaradi izrednih vremenskih razmer več 1000 odjemalcev brez oskrbe z električno energijo

Maribor, 24.1.2023 - Velika količina novozapadlega snega in dežja je povzročila poškodbe na elektro distribucijskem omrežju. Zaradi padcev dreves, ki jih je povzročil težek in moker sneg, je že včeraj prišlo do izpadov napajanja z električno energijo na celotnem območju Elektra Maribor.

Vse ekipe so bile ves dan na terenu in se trudile najti in odpraviti čim več napak. Hkrati pa so se sodelavci trudili zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo s preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev.

Čez noč je kljub trudu vseh sodelavcev ostalo brez napajanja z električno energijo okrog 5.000 odjemalcev, in sicer med Pohorjem in Kozjakom, nekaj manjših območij na območja Ptuja in Haloz ter na območju Poljčan in Zbelovega.

Zavedamo se pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo. Vse razpoložljive ekipe sodelavcev so na terenu že od zgodnjega jutra. Sodelavcem, na območjih z več napakami, so že prišli na pomoč sodelavci iz drugih delov, ki jih snežna ujma ni tako dosegla. Gibanje po gozdovih, kje je glavnina okvar, je sicer zaradi loma vej in dreves izredno nevarno. Vsi se trudijo odpraviti napake v najkrajšem možnem času, da se vsem odjemalcem zagotovi oskrba z električno energijo.

Hkrati družba z izvedbo prepotrebnih investicij in vzdrževalnih del na elektrodistribucijskem omrežju po najboljših močeh skrbi za kakovostno in zanesljivo dobavo električne energije.

Uporabnike prosimo za razumevanje. Sodelavci se v težkih razmerah trudijo najti in odpraviti napake in tako odjemalcem zagotoviti napajanje z električno energijo čim prej.

Foto: J. H.