Nejčev spominski pohod 2017

V soboto, 11.2.2017, je v organizaciji pohodniške sekcije športnega društva Elektra Maribor potekal tretji Nejčev spominski pohod. S pohodom smo počastili spomin na mladega sodelavca, Nejca Mesariča.

Pred tremi leti, ko se je velik del Slovenije soočal z naravno ujmo izjemnih razsežnosti, je pri odpravljanju posledic žleda in ponovnem vzpostavljanju oskrbe naših odjemalcev z električno energijo, tragično izgubil življenje Nejc Mesarič. V spominu na njegov pogum, trud in požrtvovalnost smo letos organizirali že tretji pohod in spominsko slovesnost.

Letošnje spominske slovesnosti se je udeležil predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, g. dr. Milan Brglez.

Del udeležencev spominski pohod pričel že v Slovenski Bistrici. Ustavili so se ob  spominskem obeležju ob cesti v kraju Rep na Pohorju. Nato so pot v večjem številu nadaljevali do drugega obeležja, kjer je potekala krajša spominska slovesnost. Spomin na mladega sodelavca so počastili s tišino, cvetjem in prižigom sveč.

Ob spominskem obeležju so bili govorniki predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, g. dr. Milan Brglez, v imenu Občine Slovenska Bistrica podžupan, g. Stanislav Mlakar, in predsednik uprave družbe Elektro Maribor, g. mag. Boris Sovič.

Predsednik uprave družbe Elektro Maribor, mag. Boris Sovič, je pohodnike pospremil z besedami: »Minila so tri leta odkar je Slovenijo zajela naravna ujma izjemnih razsežnosti, ki je povzročila obsežne poškodbe na prenosnem in distribucijskem omrežju ter s tem povezane izpade v oskrbi naših odjemalcev z električno energijo. Zaposleni v slovenskem elektrogospodarstvu so si v zelo težkih razmerah z veliko požrtvovalnostjo prizadevali za normaliziranje oskrbe prebivalstva in gospodarstva z električno energijo. Pri odpravljanju posledic žleda in ponovnem vzpostavljanju oskrbe odjemalcev z električno energijo je nesebično priskočil na pomoč tudi mladi Nejc Mesarič, ki je pri tem tragično izgubil življenje. Prav je, da ohranimo spomin na njegov pogum in požrtvovalnost, zato smo tudi letos pripravili Nejčev spominski pohod.«