Odpravljanje napak: Brez električne energije je še 2.000 odjemalcev - dopolnjeno

Maribor, 24.1.2023, ob 14:30 – Na terenu so vse razpoložljive ekipe sodelavcev iz celotnega območja Elektra Maribor. V težavnih razmerah, ki se ves čas spreminjajo, sodelavci že od zgodnjih jutranjih ur iščejo in odpravljajo napake na omrežju.

Ob 14:30 je brez napajanja z električno energijo še 2.000 odjemalcev, in sicer največ na območju Lehna, Podvelke, Selnice in Lovrenca na Pohorju.

Vse razpoložljive ekipe sodelavcev so na terenu že od zgodnjega jutra in v težavnih, nepredvidljivih ter predvsem zahtevnih razmerah iščejo in odpravljajo napake, da bi odjemalcem, ki so ponekod že od včeraj brez elektrike, povrnili oskrbo z električno energijo.

Opozorilo: Vodniki na najbolj kritičnih delih omrežja so zelo povešeni, veliko omrežja je sedaj tudi na tleh. Odjemalce opozarjamo, da naj se vodnikov ne dotikajo, ker je to lahko izredno nevarno.

Uporabnikom se opravičujemo za vse nevšečnosti in težave ter prosimo za razumevanje. Sodelavci se v težkih razmerah trudijo najti in odpraviti napake in tako odjemalcem zagotoviti napajanje z električno energijo čim prej.

 

Dodatne informacije:

Na slovenjebistriškem delu oskrbnega območja je brez napajanja še približno 200 odjemalcev, in sicer največ na območju Studenic. Do predvidoma 17-tih bo tam vzpostavljeno normalno obratovalno stanje srednjenapetostnega omrežja. Odjemalce ene transformatorske postaje bomo do odprave napak napajali s pomočjo agregata.

Na ptujskem delu oskrbnega območja bomo z agregatom napajali eno transformatorsko postajo. 

Na območju Podvelke in Lehna ter na območju Limbuša, Lovrenca, Lobnice in Kamnice ter Kungote sodelavci opravljajo pregled omrežja in locirajo napake ter jih skušajo čim več odpraviti. Na srednjenapetostnem omrežju bodo do jutri ostali brez napajanja kraji Smolnik, Klopni vrh, Josip dol, Hudi kot in Zgornja Kapla.