Podelitev priznanj najboljšim dijakom Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota

Murska Sobota, 4. 7. 2018 – Elektro Maribor je danes že tradicionalno podelil nagrade za odlične dosežke v izobraževanju najboljšim dijakom Srednje poklicne in tehniške šole (SPTŠ) Murska Sobota.

Danes je v prostorih družbe Elektro Maribor, Območna enota Murska Sobota, potekala slavnostna podelitev najboljšim dijakom Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota v šolskem letu 2017/2018. Dijake je izbrala šola na podlagi njihovih dosežkov.

Priznanja sta dijakom podelila g. mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, in g. Marjan Čerpnjak, pomočnik ravnatelja na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. Čestitala sta nagrajencem in poudarila pomen odličnih učnih rezultatov dijakov ter pomen sodelovanja med šolami in gospodarstvom z namenom razvoja družbe, v kateri živimo.

Najboljši dijak je prejel zlati znak odličnosti in nagrado v višini 300 €, drugi najboljši srebrni znak odličnosti in nagrado v višini 200 €, tretjeuvrščeni pa bo prejel bronasti znak in nagrado v višini 100 €.

Najboljši dijaki preteklega šolskega leta so postali Dominik Majcen, Tin Novak in David Copot.

G. mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, je o odličnosti povedal: »Kakovost in odličnost v poslovanju in delovanju sta temeljni razvojni smernici današnje družbe, skupaj z inovativnostjo pa sta predpostavka za konkurenčnost. Odličnost ni pomembna le za gospodarstvo, ampak vsaj tako tudi za vse sisteme v širši skupnosti, še posebej pa za področje izobraževanja. Zaradi občutljivosti in pomena dejavnosti, je družba Elektro Maribor zavezana k visokim standardom poslovne odličnosti in sistemom vodenja kakovosti. Zaradi zavedanja o svoji družbeni odgovornosti pa že vrsto let spodbujamo odličnost v učnih dosežkih dijakov iz srednjih elektro šol na našem oskrbnem območju in študentov. Veseli nas, da lahko tudi na tak način sodelujemo s šolami, ki izobražujejo kadre, pomembni za našo temeljno dejavnost, distribucijo električne energije za prebivalstvo in gospodarstvo. Iskreno čestitamo letošnjim naj dijakom in jim želimo veliko šolskih in obšolskih uspehov, zanimivih idej pri svojem udejstvovanju.«

G. Marjan Čerpnjak, pomočnik ravnatelja na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, je na temo sodelovanja poudaril: Zelo smo zadovoljni, da se sodelovanje med šolo in gospodarstvom razvija v pozitivno smer. Za našo šolo to pomeni potrditev, da delamo v pravi smeri. Ob tej priložnosti, bi se rad zahvalil podjetju Elektro Maribor za nagrade našim dijakom. Želim si, da bi se to sodelovanje ohranilo na takem nivoju in da bi se čim več mladih odločilo za ta poklic.«

###

NAGRAJENCI:

Zlati znak: Dominik Majcen
Dijak 4. letnika smeri elektrotehnika je bil odličen v vseh letnikih izobraževanja. Že v 1. letniku je dosegel 1. mesto na državnem tekmovanju iz geografije in se uvrstil na mednarodno balkansko geografsko olimpijado BiGeo v Beogradu. Dvakrat se je udeležil tudi državnega tekmovanja elektro in računalniških šol. Vsa leta izobraževanja je dosegal vrhunske uspehe na tekmovanjih iz matematike, kjer se lahko pohvali z dvema zlatima in enim srebrnim priznanjem. Dve zlati priznanji na državnem nivoju je osvojil tudi iz znanja geografije. Prav tako je bil uspešen na tekmovanjih iz nemščine, na katerih je dosegel dve srebrni priznanji. Poseduje tudi nemško jezikovno diplomo DSD I, ki jo je opravil z nadpovprečnim številom točk.

Srebrni znak: Tin Novak
Dijak 3. letnika smeri elektrikar je bil odličen v vseh letnikih izobraževanja. Letos je dosegel odlično 3. mesto na državnem tekmovanju elektro in računalniških šol v izdelavi razdelilne omare za elektroinštalacije. Skozi vsa leta šolanja je izstopal s svojim pozitivnim odnosom do dela in prizadevnostjo pri promociji šole na predstavitvah, informativnih dnevih in poklica elektrikar nasploh. Zelo aktiven je tudi v lokalnem okolju v društvih, kjer je vzgled svojim sovrstnikom in ostalim.

Bronasti znak: David Copot
Dijak 4. letnika smeri elektrotehnika je bil odličen v vseh letnikih izobraževanja. Skozi vsa leta izobraževanja se je udeleževal državnih tekmovanj iz matematike in logike, kjer je dosegal lepe rezultate. Odlikuje ga sposobnost reševanja strokovnih problemov, vztrajnost in delavnost. Zelo aktiven je tudi v obšolskih dejavnostih, kjer od otroških let naprej igra nogomet v najvišjih državnih ligah. Prav tako je sodeloval pri raznih šolskih dejavnostih, kot so informativni dnevi, promocija šole na tržnicah poklicev, tehničnih dnevih in predstavitvi maturitetnih izdelkov.