Prekinjena oskrba z električno energijo

Maribor, 4.2.2020 - Zaradi posledic neurja z močnimi sunki vetra je prišlo do poškodb elektrodistribucijskega omrežja na območju Elektra Maribor. Ob 9:45 je bilo zaradi tega brez oskrbe z električno energijo nekaj več kot 10.000 uporabnikov. Sodelavci Elektra Maribor si prizadevajo za čim hitrejšo odpravo okvar oziroma, da se zagotovi ponovna oskrba z električno energijo za vse uporabnike.

Nevihtna fronta, ki so jo spremljali zelo močni sunki vetra, je danes, 4. februarja 2020 dopoldne zajela večji del oskrbnega območje družbe Elektro Maribor in povzročila izpade oskrbe z električno energijo.

Prizadeta so bila območja naslednjih razdelilno transformatorskih postaj: Ruše, Dobrava in Lenart, Ptuj Breg, Radenci, Murska Sobota, Ljutomer, Ormož, Podvelka, Rače, Slovenska Bistrica. Največ odjemalcev je bilo brez napajanja na področju Slovenskih goric, predvsem v okolici Ljutomera.

Ob 9:45 je bilo brez napajanja nekaj več kot 10.000 uporabnikov. Do 12:00 pa so naše elektromonterske ekipe na terenu in sodelavci v podpornih procesih že zagotovili oskrbo več kot 7.500 uporabnikom.

V danih razmerah si naši sodelavci ves čas prizadevajo, da bi, čim bo mogoče, ponovno vzpostavili oskrbo z električno energijo. Vse razpoložljive elektromonterske ekipe so v tem trenutku na terenu.

Prioritetni cilj je, da se čim prej ponovno vzpostavi oskrba vseh naših uporabnikov z električno energijo. Vse naše uporabnike, katerih oskrba z električno energijo je bila zaradi neurja prekinjena, prosimo za razumevanje.