Priznanja najboljšim dijakom Elektro in računalniške šole, Šolskega centra Ptuj

 

Maribor, Ptuj, 10.7. 2020 – Elektro Maribor tudi letos že deveto leto zapored podeljuje nagrade za odlične dosežke v izobraževanju najboljšim dijakom srednjih elektro šol na svojem oskrbnem območju. Znani so letošnji najboljši dijaki Elektro in računalniške šole, Šolskega centra Ptuj. To so Niko Križnik, Timotej Medved in Dominik Bigec.

Priznanja so dijakom podelili g. Ludvik Sukič, ravnatelj Elektro in računalniške šole, Šolskega centra Ptuj, g. Rajko Fajt.

 

Najboljši dijaki preteklega šolskega leta so postali Niko Križnik, Timotej Medved in Dominik Bigec.

Najboljši dijak je prejel zlati znak odličnosti in nagrado v višini 300 €, drugouvrščeni srebrni znak odličnosti in nagrado v višini 200 €, tretjeuvrščeni pa bronasti znak in nagrado v višini 100 €.

Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, meni: »Kakovost in odličnost v poslovanju in delovanju sta temeljni razvojni smernici današnje družbe, Odličnost je pomembna tako za gospodarstvo kot tudi za področje izobraževanja ter širše skupnosti. Zaradi občutljivosti in pomena dejavnosti, je družba Elektro Maribor zavezana k visokim standardom poslovne odličnosti in sistemom vodenja kakovosti. Že vrsto let spodbujamo odličnost v učnih dosežkih dijakov iz srednjih elektro šol na našem oskrbnem območju. Iskreno čestitamo letošnjim naj dijakom Srednje Elektro in računalniške šole Ptuj z željo, da jih bodo prizadevanja za odličnost in kakovost spremljala tudi pri prihodnjih izzivih.«

Rajko Fajt, ravnatelj Elektro in računalniške šole, Šolskega centra Ptuj, je ob tem povedal: »Na Elektro in računalniški šoli Šolskega centra Ptuj se zavedamo vloge, ki nam je zaupana na področju strokovnega izobraževanja. Sodelovanje z gospodarstvom pomeni za dijake pridobivanje novih znanj in izkušenj. Z velikim veseljem ugotavljamo dobro sodelovanje z družbo Elektro Maribor, ki ni le partner v procesu izobraževanja. Kot družba, ki sledi odličnosti, pomaga dijakom pri doseganju dosežkov na strokovnem področju in jih spodbuja, da iščejo svoje priložnosti v strokovnem izobraževanju.«

NAGRAJENCI:

Zlati znak: Niko Križnik

Obrazložitev:

1. mesto na državnem tekmovanju ACM (2019) iz računalništva in informatike v tekmovanju v izdelavi spletnih aplikacij;

2. mesto na državnem tekmovanju elektro šol in računalniških šol (2019) v kategoriji TEHNIK RAČUNALNIŠTVA;

4. mesto na tekmovanju SloveniaSkills 2020 v kategoriji IKT.

Dijak vsa leta šolanja zastopa šolo na različnih tekmovanjih, najvidnejše uspehe dosega na računalniškem področju. V tretjem letniku je sodeloval na dveh tekmovanjih . na tekmovanju ACM, v kategoriji IZDELAVA SPLETNIH APLIKACIJ, in dosegel 1. mesto in na tekmovanju Elektro in računalniških šol, v kategoriji TEHNIK RAČUNALNIŠTVA, na katerem je skupaj s sotekmovalcem dosegel 2. mesto. V četrtem letniku se je udeležil tekmovanja SloveniaSkills 2020, v kategoriji IKT, in skupaj s sotekmovalcem dosegel 4. mesto.

Tudi v prostem času je zvest računalništvu, saj redno sodeluje z računalniškim podjetjem, pri katerem je v času šolanja opravljal PUD.

Dijaka poleg tekmovalnih rezultatih odlikuje izredna pozitivna naravnanost in pomoč sošolcem. Nikolu mu ni težko razložiti snovi, pa naj si bo to na pobudo sošolca, ki pomoč potrebuje, ali to naredi celo samoinciativno. Pomoč se nanaša predvsem na računalniške module in matematiko. Učni uspeh, ki ga je dosegel v 4. letniku, je prav dober.

Srebrni znak: Timotej Medved

Obrazložitev:

Dijak rad sodeluje v projektih strokovne narave, kjer multidisciplinarno povezuje in uporablja znanja s področja multimedije, računalništva, angleščine in slovenščine. Timsko delo mu ni tuje. Je dovzeten za nova znanja. Daje konstruktivne predloge za morebitne dodelave in nadgradnje opravil v katerih trenutno sodeluje. Njegova pridnost in zvedavost se kaže tudi z uspešnim sodelovanjem v raznoraznih projektih in nalogah:

Sodelovanje in doseženo prvo in drugo v letu 2020 ter tretje mesto v letu 2019 na državnem ACM tekmovanju iz izobraževalnih videoposnetkov;

aktivno sodelovanje na ACM državnem tekmovanju v razvoju spletnih aplikacij v letu 2019;

aktivno sodelovanje v projektu »Droni so med nami« na 20. mednarodnem festivalu sodobnih umetnosti Pixellpoint 2019;

aktivno sodelovanje v projektu »Predstavitev in uporaba dronov dandanes« na mednarodnem festivalu Speculum Artium 2019.

V času obiskovanja srednje ERŠ,ŠC Ptuj je bil vedno pripravljen pomagati sošolcem in ostalim zainteresiranim tako na strokovnem področju kot nasploh.

Bronasti znak: Dominik Bigec

Obrazložitev:

Dominik Bigec je dijak zaključnega letnika v programu MEHATRONIK OPERATER. Vse od prvega vstopa v šolske prostore je dijak kazal svoje kvalitete, ki so se najbolj izražale v solidarnosti in značajskih lastnostih. Dijak je ves čas šolanja, pri razumevanju in usvajanju učne snovi, nesebično pomagal svojim vrstnikom, prav tako je bil vsa tri leta predsednik razredne skupnosti, kjer je izpopolnil svoje vodstvene sposobnosti. Pri svojem delu je Dominik zelo natančen in marljiv, zmeraj se je držal dogovorjenih rokov in redno opravljal vse svoje šolske in obšolske obveznosti.

Dominik se je v drugem letniku uvrstil na državno tekmovanje iz zgodovine in osvojil srebrno priznanje, res je da drugih uradnih dosežkov iz tekmovanj nima, pa vendarle močno izstopa in kot njegov razrednik in učitelj v njem vidim izjemen potencial.