Projekt Premakni porabo je v teku!

Decembra 2017 je 830 uporabnikov doseglo skupen prihranek v višini 1.859 EUR, kar v povprečju pomeni 2,24 EUR / odjemalca / mesec. 

 

Skupna poraba gospodinjskih odjemalcev, vključenih v projekt, je v decembru 2017 znašala 368.764 kWh, od tega 57% v času manjše tarife (MT).

 

Skupna poraba malih poslovnih odjemalcev, vključenih v projekt, je v decembru 2017 znašala 147.370 kWh, od tega 56% v času manjše tarife (MT).

 

Z januarjem pričenjamo z aktivacijami kritične konične tarife (KKT) in izravnave sistema, o katerih boste obveščeni po SMS. 

 

NOVOST - Za Vas smo pripravili prenovljeno spletno in povsem novo mobilno aplikacijo, ki omogoča:

 

  • vpogled v splošne in tehnične podatke vašega merilnega mesta;

  • pregled števčnih stanj in porabe električne energije na vašem merilnem mestu;

  • oddajo števčnega stanja za merilna mesta na letnem obračunu;

  • prijavo na prejemanje obvestil o načrtovanih in nenačrtovanih prekinitvah distribucije električne energije: po e-pošti in /ali SMS. Mogoča je prijava na več e-naslovov in več GSM številk;

  • pregled izstavljenih računov in plačil ter vpogled v arhiv bremenitev in plačil, v primeru, da prejemate ločen račun za omrežnino in prispevke;

  • pošiljanje sporočila o okvari na omrežju.

 

Prijava je mogoča za vse uporabnike na oskrbnem območju Elektro Maribor. Aplikacija je narejena za Android, objava verzije za iOS je v teku. Mobilna aplikacija vsebuje modul Splošne informacije, za katerega se ni potrebno registrirati in modul Vaša merilna mesta, za katerega je potrebna registracija. Registracija je enostavna, postopek je opisan v meniju Pomoč uporabnikov (nahaja se v mobilni aplikaciji).

Aplikacija vsebuje tudi posebne storitve, ki so namenjene izključno uporabnikom, ki sodelujejo v projektu Premakni porabo. Tem uporabnikom je na razpolago pregled porabe za pretekli dan, izračun prihrankov ter arhiv obvestil o napovedi KKT (kritične konične tarife) in izravnave sistema. Posebne storitve se aktivirajo v roku 24 ur po prvi prijavi v aplikacijo.
 
Za morebitna vprašanja ali pomoč smo na voljo na brezplačni telefonski številki 080 21 01 ali elektronskem naslovu info@elektro-maribor.si. Na voljo so vam tudi uporabniška navodilaČe ste že registrirani preko spletne aplikacije eStoritve, lahko enako uporabniško ime in geslo uporabite za mobilno aplikacijo. Spletna aplikacija je dostopna na naslovu https://em-eracun.informatika.si.
 
Mobilna aplikacija je dostopna v Google Play oz. preko naslednje povezave: