Ptuj: Elektro Maribor namenil sredstva humanitarnima organizacijama

Ptuj, 3. 7. 2017 - Elektro Maribor s pomočjo humanitarnima organizacijama, ki delujeta na območju Ptuja, nadaljuje letošnji cikel že tradicionalne pomoči humanitarnim organizacijam, ki delujejo na oskrbnem območju družbe.

Danes je družba Elektro Maribor namenila dve donaciji, vsako v vrednosti po 1.500 EUR, humanitarnima organizacijama, ki delujeta na Ptuju. Predsednik uprave Elektra Maribor, g. mag. Boris Sovič, in direktor Območne enote Ptuj, g. Franc Šmigoc sta ju predala g. Aleksandru Solovjevu, predsedniku Območnega združenja rdečega križa Ptuj in ge. Ireni Luci, vodji Dekanijske Karitas Ptuj – Zavrč.

Ob dogodku sta predstavnika organizacij s sodelavci Elektra Maribor in novinarji spregovorila o pomoči ljudem v stiski in čemu bodo sredstva namenjena.

G. mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, je ob predaji sredstev organizacijama povedal: »Že samo poslanstvo družbe Elektro Maribor, distribucija električne energije, vključuje komponento družbene odgovornosti. Le to nadgrajujemo s podporo pomembnim projektom. Letos tako že tradicionalno, šesto leto zapored podpiramo delo humanitarnih organizacij. Spoštujemo in cenimo njihove aktivnosti usmerjene v pomoč ljudem, ki takšno pomoč potrebujejo. Tokrat svojo podporo namenjamo programom humanitarnih organizacij na Ptuju, ki so namenjeni reševanju težav ljudi v stiski.«

G. Aleksander Solovjev, predsednik Območnega združenja rdečega križa Ptuj, je predstavil čemu bodo sredstva namenjena: »Pred nami je poletni čas, ko bi starši radi poslali svoje otroke tudi na počitnice v Punat. Gre za zdravstveno letovanje, za katerega je potreben tudi prispevek staršev, ki pa ga dosti od njih ne zmore. Prav tako bo pred pričetkom šolskega leta potrebno, kot že leta do zdaj, pomagati družinam tudi pri nakupu šolskih potrebščin. Tu se število tistih, ki potrebujejo pomoč, v zadnjih letih izjemno povečuje, sredstev za pomoč pa nimamo dovolj.«

Ga. Irena Luci, vodja Dekanijske Karitas Ptuj - Zavrč, je o porabi sredstev povedala: »V našo Dekanijsko Karitas je vključenih 17 Župnijskih Karitas. Vedno znova se srečujemo s potrebami po hrani in plačilu položnic na našem področju. Zato smo se na Elektro Maribor obrnili s prošnjo za donatorstvo. S prejetimi sredstvi bomo tako nabavili nekaj prehranskih artiklov in poravnali nekaj položnic ter na ta način vsaj malo omilili stisko, ljudem, ki pomoč potrebujejo.