E-račun

Enostavno in okolju prijazno

V Elektru Maribor skrbimo za svoje okolje in sodelujemo v prizadevanjih proti onesnaževanju okolja, v katerem živimo. Skupaj z vami pa bomo še bolj uspešni. Zato vas vabimo, da prispevate tudi vi svoj košček k skrbi za okolje, tako da postanete uporabnik e-računa.

Možnost prejemanja e-računa neposredno v vašo aplikacijo spletnega bančništva.

Prejemanje e-računa v spletno banko lahko uredite v svoji spletni banki.

Prehod na e-račun pomeni brezplačen prehod na enostaven in okolju prijazen način poslovanja. Prednost e-računa ni samo v brezpapirnem poslovanju, s katerim skrbimo za okolje. Podjetja, ki izdajajo in prejemajo račune v elektronski obliki, zmanjšujejo stroške poslovanja in občutno poenostavijo svoje poslovne procese. Uporabniki s prejemom elektronskega računa v svojo elektronsko banko na enem mestu pregledujemo in z nekaj enostavnimi kliki in brez prepisovanja podatkov poravnavamo svoje obveznosti. Če smo uporabniki direktnih obremenitev, lahko na enem mestu spremljamo svoje račune in plačane obveznosti.

e-račun je podpisan z varnim elektronskim podpisom ter overjen s kvalificiranim digitalnim potrdilom. e-račun je izdan v obliki elektronsko podpisanih datotek v formatu XML (za arhiviranje ali za nadaljnjo uporabo) in PDF (za pregled).