Elektro Maribor je predal donaciji humanitarnim organizacijam na območju Ptuja

Elektro Maribor že 13 let namenja sredstva lokalnim humanitarnim organizacijam na svojem oskrbnem območju in tako povezuje prizadevanja za boljše življenje. Danes je na Ptuju podelil donaciji Območnemu združenju Rdečega križa Ptuj in Župniji Sv. Ožbalt – Ptuj za Karitas.

Ob tej priložnosti je predsednica uprave Elektro Maribor Tatjana Vogrinec Burgar izrazila ponos, da že toliko let pomagajo pisati zgodbe, ki ljudem omogočajo boljše življenje. »V družbi Elektro Maribor verjamemo v moč povezovanja in vzajemne podpore. V sodelovanju s humanitarnimi organizacijami v lokalnih skupnostih, kjer zaposleni živimo in delamo, pomagamo najbolj ranljivim posameznikom in družinam. Tokrat na Ptuju. Prispevati k lepši prihodnosti posameznikov in družin je prekrasen občutek, ki napolni dušo in srce.

Aleksander Solovjev, predsednik Območnega združenja Rdečega križa Ptuj, je ob tej priložnosti povedal, da število prosilcev za pomoč narašča. S sredstvi, ki jim jih je namenila družba Elektro Maribor, bodo poravnali stroške za letovanje otrok z zdravstvenimi težavami, del pa bodo namenili za nakup šolskih potrebščin.

Tudi donacija Župniji Sv. Ožbalt – Ptuj - za Karitas bo, po besedah, g. Janeza Rožmarina v celoti namenjena za nabavo hrane, za pomoč pri plačilu položnic, za pomoč tistim, ki doživijo razne nesreče ter za nakup šolskih potrebščin.