Elektro Maribor že 13 let namenja sredstva lokalnim humanitarnim organizacijam - Slovenska Bistrica

22.5.2024, Slovenska Bistrica

Danes je Elektro Maribor v Slovenski Bistrici predal donacije lokalnima humanitarnima organizacijama. Družba že 13 let podeljuje donacije na svojem oskrbnem območju. V sodelovanju s humanitarnimi organizacijami v Elektru Maribor pomagajo najbolj ranljivim posameznikom in družinam.

Tokrat so donacije iz letošnjega cikla pomoči namenili Območnemu združenju Rdečega križa Slovenska Bistrica in Župnijski Karitas Slovenska Bistrica.

Ob tej priložnosti je predsednica uprave Elektro Maribor, Tatjana Vogrinec Burgar, izrazila ponos, da že toliko let pomagajo pisati zgodbe, ki ljudem omogočajo boljše življenje. »S predajo donacij nadaljujemo v Slovenski Bistrici, kjer ima sodelovanje družbe Elektro Maribor z lokalno skupnostjo že močno tradicijo. Družbena odgovornost za nas pomeni tudi, da s povezanimi prizadevanji v lokalnem okolju, kjer zaposleni živimo in delamo, pomagamo tistim, ki to zares potrebujejo. Dajati je prekrasen občutek, ki napolni dušo in srce. In ko stopimo skupaj, smo močnejši.«

Območno združenje Rdečega križa Slovenska Bistrica bo, po besedah njihove predsednice, ge. Marjane Sagadin, bodo letošnjo donacijo v celoti namenili letovanju otrok iz socialno ogroženih družin.

Župnijska karitas Slovenska Bistrica bo del donacije prav tako namenila za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih družin. »Del donacije pa bomo tokrat namenili počitniškim delavnicam predvsem za otroke s posebnimi potrebami, nabavi hrane in najnujnejših življenjskih potrebščin ter plačilu položnic za tiste, ki pomoč najbolj potrebujejo,« je ob predaji povedala vodja Župnijske Karitas Slovenska Bistrica ga. Mira Kresnik.